maanantai 18. toukokuuta 2015

DIY - CONCRETE TABLE

Photo: Sköna hem

Olen miettinyt jo pitkään, että haluaisin tehdä jotakin betonista. Nyt olen päättänyt tehdä kesäksi uuden terassipöydän, johon tulee betonista valmistettu pöytälevy ja jaloiksi kenties Ikeasta löytyvä jalusta. Voit tehdä myös betonista isot levyt jaloiksi kumpaankin päätyyn, niin kuin tässä kuvassa, mutta minä haluan mielummin jonkun ilmavamman vaihtoehdon. Voit tehdä betonipöydän myös sisälle esim. sohvapöydäksi, sivupöydäksi tai keittiönpöydäksi. 

Tähän projektiin tarvitset: 

1. betonia
2. vettä
3. vanerilevyä kehykseen, jotta pöydän pinnasta tulee sileä. Voit toki tehdä kehyksen myös esim. laudoista, jos haluat pöydän kanteen puusyykuvion.
4. ruokaöljyä, jotta pöydän pinta ei jää rosoiseksi ja pystyt pyyhkimään sitä normaalisti niin kuin muitakin pöytiä.
5.  valurautaverkkoa
6. muovia

Tee mieleinen kehikko valmiiksi, johon kaadat betoniseoksen. Ennen betoniseoksen kaatamista, kaada runsaasti ruokaöljyä kehikkoon, sillä puu imee öljyä aika paljon. Tämän jälkeen kaada puolet (4cm) betoniseoksesta kehikkoon ja sen jälkeen lisää valurautaverkko seoksen päälle (valurautaverkon voit leikata hieman pienemmäksi kuin itse kehikon. Sen jälkeen kaada loput betoniseoksesta valurautaverkon päälle. Tämän jälkeen peitä koko kehikko muovilla. Anna kuivua 24 tuntia, poista muovi ja nosta betonilevy jalkojen/jalustan päälle ja anna kuivua vielä vuorokausi. Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti